torstai 16. helmikuuta 2017

Michelle Gagnon : Kukaan ei kaipaa sinua



Tälle kirjalle on kaksi jatko-osaa, kyllä! Harmi vain, että kustannusosakeyhtiö ei ole nähnyt tarpeelliseksi antaa niitä suomennettaviksi, mistä olimme yksimielisesti pahoillamme. Lukupiirimme on kyllä kielitaitoinen, mutta arvostamme hyviä suomennoksia ja toivoisimme kaikkien lukijoiden  saavan aina luettavakseen kokonaisen sarjan.

Kaikki me olimme lukeneet tämän kirjan melkoiseen ahmimistyyliin. Kertomus käynnistyy niin rankasti : päähenkilö Noa herää sekavana tuntemattomassa paikassa selvästi leikkauksen läpikäyneenä, riipii tippaletkun kädestään ja pakenee epäinhimillisin ponnistuksin ulos sieltä,  missä on. Noan todellisuus on sijaiskotien väkivaltaista ja alistavaa epäinhimillisyyttä, mutta se on opettanut hänet epäilemään, varomaan ja juoksemaan pakoon. 

Kieroutuneen ja kroisosmaisen rikkaan perheen poika Peter tulee samoihin aikoihin tehneeksi virheen, jonka seurauksena hänestä tulee koditon. Noaa ja Peteriä yhdistää hakkerointiyhteisö, jonka pyrkimyksenä on auttaa maailman kärsiviä ja torjua pahaa. Etenkin Noa on taitava huippuälykkö, tyttö joka osa varmistaa selustansa eikä luota yhteenkään ihmiseen.  Niin kovaksi Noa on kasvanut, että hänen piirteistään ajoittain jopa toivoo löytävänsä edes hetkittäin hieman lämpöä.

Peter ja Noa ovat molemmat olleet tietämättään tekemisissä  nuoria tappavan oudon taudin ja siihen liittyvän Persefone-projektin kanssa.  Kirjan tapahtumat tuntuvat ahdistavilta ja samanaikaisesti mahdollisilta ja mahdottomilta. Vahva suositus kaikille dystopiasävytteisten trillerien ystäville!

Gagnon, Michelle: Kukaan ei kaipaa sinua. WSOY, 2014. Tarkista saatavuus tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti